Mi ez?

Indiában élek. Nem önmagamat vagy a gurumat keresem, hanem élményeket és pénzt. Ez a blog egy közlekedési kaleidoszkóp az én szemüvegemen keresztül - elsősorban Indiából. 

Like

Címkék

Friss topikok

Megyünk tovább (Görögország)

2013.09.02. 14:14 - dondiridongo

Na suhanjunk tovább délre. Macedónia után jöjjön Görögország. Matej intézett egy hét ingyen szállást Korfun, mentünk hát oda. Mivel nagy különbség nincs az észak-görög és a horvát tájelemek között, ezért ismételten kulináris turistát játszottunk. Állkapcsunk  többet csattogott, mint a fényképezőgép, de sikerült néhány érdekességet a memóriakártyára tükrözni. A görögök is messziről és igen nagy ívben tojnak a gépjárműveikre. Cinkosuk ebben a szigetekre jellemző, megengedő rendőri jelenlét. Nagy kedvenceim a japán kis (light) pick-upok. A '80-as évek sztárjai mára elfáradtak és fényük megkopott, de Kronosz kardja elvétette néhány példány achillesz inát.

DSC_0355 (2).JPG

 A görög Izs. A mitológia legfiatalabb alakja. A Datsun márkanév itt be van melegítve a visszatérésre.

DSC_0337 (2).JPG

Többnyire 1500 köbcentiméteres benzinmotor hajtja a hátsó kerekeket. A Sunny-ból készült kis platósok láthatóan jól bírják a megpróbáltatásokat.

DSC_0347 (2).JPG

Az olivabogyószállítás eszköze. Még a szélvédő sem poros, hiszen napi használtban van. A rend éber őre biztosan nem fog fennakadni azon, hogy az irányjelző színe nem borostyánsárga. A pályamatrica azért kicsit erős...

Nézzünk további példákat a beleszarás laza életfelfogás témaköréből.

A Rover, mint autógyártó 2005-ben térdre esett. Korfu város márkaképviselete láthatóan úgy értelmezte ezt a hírt, hogy holnaptól nem kell dolgozni. Szinte érintetlenül maradt a szignalizáció, az autókat ujjnyi por lepi.

DSC_0629 (2).JPG

A gépjárműimport után az izgalom alább hagyott. A leparkolást követően már csak a szőlő támaszkodik az új szerzeményekre.

DSC_0555 (2).JPG

Nekem sem a rend volt a jelem az óvodában, de ehhez már tehetség kell.

Szeretném megragadni a nyilvánosság adta lehetőséget és egy honfitársamhoz szólni. Gyönyörű strandról visszatérve lőttem az alábbi képet.

A parkoló füvén egyetlen egy szemétkupac virított csak, közelebb lépve ismerős sörösdobozokkal megpakolva. 

Drága feledékeny sorstársam. Ha már annyi eszed van, hogy 1400 kilométert cipeled a sört Korfu szigetére, akkor a szemetesig igazán elvihetnéd a dobozát. Egyébként a szigeten van Lidl. A sör pont annyi, mint otthon. 

DSC_0332 (2).JPG

Szégyen.

Végezetül adjunk egy virtualis pacsit a nagyfaternak, aki nem dobta le a kiszolgált technikát, hanem szemébe nevet az alkatrészutánpótlás kénszagú istenének.

DSC_0558 (2).JPG

Ide akartam zsúfolni az albán kalandokat is, de sokkal több sztori és kép van szkipéria földjéről, így hát külön eposzban énekelem meg hamarosan. Néhány hét múlva ismét az indiai GDP-t gyarapítom, szóval friss és ropogós kalandok várnak ránk.

A bejegyzés trackback címe:

https://karmageddon.blog.hu/api/trackback/id/tr995488810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Airnold · http://volvosagok.blog.hu/ 2013.09.02. 14:56:58

Írhatnál gyakrabban is, baromi jók a posztjaid... :)

Markco 2013.09.05. 06:31:13

Hali!
Kihagytad, hogy a Gyros köszönő viszonyban sincs az itthonival.
Tavaly mi is autóval voltunk Görögországban és nagy élmény volt! Az Égei tenger remek, jók a strandok, jók a kajáldák.
Jó az írás is:)

Globetrotter2014 2013.09.06. 11:42:52

@Markco: A legfontosabb szabály, ne kérj tőlük dönert :)

Csubi8 · http://lanparty.blog.hu 2013.10.03. 13:52:03

Én folyton könnyesre röhögöm magam az írásokon. Ez nem is lenne akkor hiba. De a munkahelyemen?! :D


süti beállítások módosítása